fredag 25 september 2009

Brinn hjärtan brinn...

Efter att vi dragit igenom 2 akten i 1years show igår (som nu känns lite säkrare iochmed att vi hade en diskussion om hur det gått hittills och hur vi vill göra showen), och försökte se en film med Deniss (Latvia), Hans Peter (Danmark) alis HP= Harry Potter, och Ellen (Sverige) men bara somnade, och gick och lade mig i egen säng runt 2

Så var det ett HÄRLIGT ljud man väcktes av klockan 05.30 på morgonen.
FIRE ALARM!

Min rumskompis sa när vi vaknade till att det nog bara är en Drill, en övning, så det var ju inte så hätät. Men man ska ju ändå försöka göra det ordentligt. Så snabbt på med nå byxor och dra en jacka på sig, och ut och stå med andra från Norway house i beckmörkret. Så har alla husen några fire brigaders som springer runt och har ansvar för sitt eget hus.

Vi från Norway house var relativt snabba uppe så när alla vaknat gick vi tillsammans till Kantinan, Matsalen, där alla husen skulle samlas. Vi var först på plats, och fick vänta där i några minuter före nästa hus kom.
Kändes konstigt att sitta i matsalen i pyjamas halv 6 på morgonen. Efter att drillen var slut fick vi ändå på klart att övningen gått för långsam. En del hade kinat emot att stiga upp, och vissa kom inte upp alls i en del hus. Eftersom alla hus här är byggda av trä, så skulle de ta endast ca 10- 15 minuter före det är antändt. Medan det för brandkåren tar åtminstone 20 minuter att komma hit om det skulle börja brinna på riktigt. Det är meningen att man ska ha en övning varje term. Men vi kommer ha flera ända tills saker funkar som det ska.

sen traskade hela campuset tillbaka till husen och till sängs. Dock fick vi ju bara sova 1 och ½ h före vi skulle upp igen...

Men jag ska ta ikapp sömnen NU istället

2 kommentarer:

Anita sa...

brandövning, låter ju som en trygg och ordentlig skola!
Trevlig Lördagkväll ö Anita

papp sa...

hörde att 1year showen var en succé,bra så,vad gjorde du? va var temat på showen? have a nice day!