söndag 17 januari 2010

back back back

ÄNTLIGEN har jag varit här en vecka! Känns som det var en evighet sen man var hemma, känns som man aldrig åkt. Längsta veckan på länge.


Förra söndagen kom vi alltså tillbaka till campuset. Efter 12 timmar på flygplatsen och en 10 timmars lång bussresa, var man äntligen framme!
Tiden på flygplatsen överlevde man väl genom att folk anlände genom hela dagens lopp, som man blev glada av att få träffa. Så fort det visade Frankfurt eller Amsterdam på tavlan så visste man att det kommer ett lass med UWC:are.

Väl tillbaka på campuset kom man i ordning snabbt. Packa upp, SOV, middag. Resten av kvällen gick jag bara runt och socialiserade med människor, och mot midnatt kom gänget från Bergen flygplats. Så då var alla samlade, förutom några vilsna människor som anlände senare i veckan.
Veckan som gått gick låååångsamt. Dessutom hade grannen på skolområdet, Höghland rehabiliteringscenter, läck ut olja i fjorden. När vi kom var det en gäng arbetare och maskiner som jobbade på det, och skolbyggnaden närmast läckan var stängd. Senare i veckan evakuerade de också vår huvud undervisningsbyggnad, då människor hade klagat på oljelukten och fått huvudvärk. Så det som återstår är 3 riktiga klassrum, och resten av veckan har man sprungit över hela campuset och haft lektioner i Dayrooms, biblioteket, matsalen, studentrum, adminsitrationen. Alla tänkbara utrymmen där man kan tränga in en klass. Dethär fortsätter också imorgon, måndag. Hoppas vi får tillbaka våra klassrum snart, det e lite stökigt så här.

Så kom äntligen helgen, som man väntat på hela veckan. Man skjuter upp allt jobb i veckan , så man kan ta igen det, och sig själv under weekenden. Men Big no no , det händer inte. Man e för lat för att göra läxor, men ändå för stressad för att slappna av. På dethär stället är läxorna alltid så överhängade.

Min 2nd year August har gett mig länkar till sidor om självdiciplin. Borde väl börja utnyttja dem snart.

Annars har vi väldigt mycket snö här! Kallt har det också var, men lite varmare nu. Skidor står radade på husväggar, och alla har varit ganska galna i dem, roligt att se nybörjare på träbitar, även om man inte ska skratta e det ju väldigt underhållande! Igår var jag bl.a skidrande till byn Flekke. Tungt, (e ju inte riktig van med skidor) men vacker utsikt. Påvägen har de också gjort en liten ishockey plan på en sjö, så det kolla vi också in.

Igår hade vi också Lationo party! Trevligt att få dansa av sig lite stress ; )


Min 2nd years Iitas födelsedag e det också idag, så henne måste man uppvakta lite idag. Annars väntar skoljobb, Swedish Oral presentation och Biologi prov. Usch. usch. USCH. Har märkt att många av mina co-years börjat studera mera, stressade vänner märker man lätt, och i fredags när jag besökte några rum var det många som sov redan en 11 tiden. Mycket ovanligt. Hoppas igen tar för mycket på sig, IB ska man ju inte dö av. Men visst, jag själv måste nog börja låsa in mig någonstans lite oftare för att studera nu. Men balansen ska väl infinna sig snart också.

Ser ändå fram emot kommande termin, bara man får lite ordning på saker och ting.

0 kommentarer: