tisdag 1 februari 2011

Healthy Living

Just nu pågår en tredagar lång period av Project Based Learning. Första åringarna går på Röda Korsets första hjälpen kurs, och vi andraåringar får ha annat trevligt i tre dagar. Själv är jag med i en "Healthy Living" PBL. Vårt mål är att laga nyttig mat, ta det lugnt, och röra på sig. Perfekt för en stressad andraåring. Vi har lagat endast vegetariansk mat, och väldigt god sådan. Så har vi haft lite morgongymnastik också. Igår hade vi ett Yoga-pass, och idag lärde vi oss lite balett! Sedan blir det mellanmåls ätning och Lunch tillredning. Och så motionerar vi sen på dagen också.

Igår gick vitill Flekke (byn som är 3 km bort), och idag gjorde vi nått mera krävande. HIKE! en 2 och en halv timmars hike som alltid är väldigt jobbigt i Norge då det är så brant berg, men man känner sig otroligt stolt då man når toppen. Och vilken utsikt man får! Det var extra spännande att ta sig upp då det var super halt och snöigt, och regn. Så inte de bästa väderförhållanden. Men på nervägen gled vi bokstavligen ner för berget. Fort och livsfarligt. Såg lite ut såhär (på det minst brantaste ;) Barbara från Portugal på bild.


utsikt:



I fredags visade film klubben filmen The Black Swan. Var än väldigt skrämmande psykologisk thriller med Natalie Portman i huvudrollen. Det handlar om uppsättning av balettföreställning The Swan Lake, så allt kan man nog laga en skräckis av. Var nog den 4 skräckisen i hela mitt liv som jag sett, för det är ju inte något jag är förtjust i. Men filmen var ändå väldigt bra, och rekommenderas, om man tycker om sånt därnt hemskt... den har ju vunnit en massa priser, så trailer kan man ju ta sig en titt på.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Melissa!

Vilken underbar utsikt!

Ha det så bra,

moster Gitta

Caroline sa...

Oj va fint ni har det där i Norge, man blir ju så avundsjuk då man tittar på bilderna! !